Alles wat je altijd wilde weten over… een UX/UI Designer - Studio Han Alles wat je altijd wilde weten over… een UX/UI Designer - Studio Han
03.11.2023

Alles wat je altijd wilde weten over… een UX/UI Designer

Lijkt het beroep UX/UI designer jou compleet onbekend? Dat kan zomaar! Wil je er meer over te weten komen? In dit artikel vertelt Hanne Schoolmeesters – Brand & UX/UI Designer meer over haar dagelijkse bezigheid. 

UX/UI designers zijn geen ‘kunstenaars’ die enkel maar hun eigen ding doen. Het zijn artiesten die zich verplaatsen in de leefwereld van hun (eind)klant en hun creativiteit net bovenhalen in het zoeken naar oplossingen.

Hanne Schoolmeesters – Brand & UX/UI Designer

Wat zijn de leukste zaken aan het werken als UX/UI designer?

Ik vind het fantastisch om mensen te laten stralen. Het is geweldig om te zien hoe gelukkig personen zijn met een voor hen gemaakt product.

Het verschil dat je kan maken door technologie op de juiste manier in te zetten, is zo dankbaar. Technologie moet mensen en bedrijven altijd ondersteunen en niet tegenwerken of uitsluiten. Technologie moet intuïtief zijn. Het moet gemakkelijk zijn en leuk om mee te werken. We zitten wereldwijd met een sector die aan 1.000 kilometer per uur door-evolueert. Als UX/UI designer zorgen wij dat de gebruikers dat tempo kunnen volgen.

Dat is volgens mij het geheim van een goed product: één dat er goed uitziet, maar ook goed werkt. Om die oplossingen te ontwerpen voor de (eind)klant en te zien welk verschil je hiermee maakt. Daar doe ik het voor. Elke dag opnieuw.

Technologie moet mensen en bedrijven altijd ondersteunen en niet tegenwerken of uitsluiten.

Hanne Schoolmeesters – Brand & UX/UI Designer

Lees het volledige artikel hier.