Studio Han, een echte BAAS - Studio Han Studio Han, een echte BAAS - Studio Han
04.05.2018

Studio Han, een echte BAAS

Als grafisch ontwerper geboren en getogen in het Leuvense, schreef ik me met het Studio Han concept in voor de BAAS-sessies van MijnLeuven. Na een spannende pitch voor de jury was ik bij de gelukkigen om mij een heel jaar individueel te laten begeleiden. Wat het resultaat daarvan is, lees je hieronder in het artikel gepubliceerd door MijnLeuven: 

Van je hobby je beroep maken is een droom voor velen. Hanne doet het!

Meet Hanne Schoolmeesters. Hanne is 24 jaar en een bruisend vat vol creativiteit. Ze studeerde Grafische Vormgeving in Hasselt en breide daar nog ervaringsmomenten in Finland en Malta aan vast. Frivool in haar werk én frivool in haar hobby, want één keer per week maakt ze haar hoofd leeg tijdens de balletles.

Stond het in de sterren geschreven dat je een eigen zaak zou starten?

“Ik ben geboren in een familie van zelfstandigen. Als je iets wilt doen, moet je ervoor gaan en doorzetten, zo ben ik opgevoed, mijn ouders waren dan ook niet verrast toen ik hen vertelde dat ik als zelfstandig grafisch ondernemer aan de slag wou gaan. Voor mij was het gewoon de logische volgende stap. Ik maak van mijn hobby mijn beroep, fantastisch toch? Ik wil graag mijn steentje bijdragen en mensen verder helpen met mijn talent.”

Waarvoor kunnen klanten bij jou terecht?

“Ik zet Vlaamse ondernemers en vrije beroepers in de grafische spotlights. Als kind was ik altijd al bezig met creaties in mijn hoofd vorm te geven, vandaag is dat niet anders. Met passie ontwerp ik logo’s en huisstijlen voor websites. Ik leef me creatief uit, met een no-nonsense aanpak, en ga elke dag de uitdaging aan om de identiteit en bijhorende communicatie van mijn klanten naar een hoger niveau te tillen.”

//  Het verrast me wat ik op korte tijd heb kunnen realiseren dankzij de juiste begeleiding.  //

Waarom deed je mee aan het BAAS-project?

“Ik was al een jaar zelfstandige in bijberoep en voelde de drang om de volgende stap te zetten. Meer klanten aantrekken en mijn business model canvas aanscherpen waren daarin cruciaal. En om dat te doen, had ik concrete input nodig over o.a. prijszetting, verschillende financieringsmogelijkheden en het beter begrijpen van mijn boekhouder. Ik wilde eerst de fundamenten van mijn onderneming grondig kunnen evalueren om nadien verder te bouwen aan professionalisering en groei. Het leek me dan ook logisch om me in te schrijven voor het ‘Starter’-traject.”

Welke inzichten heb je verworven door het traject te volgen?

“Het verrast me wat ik op korte tijd heb kunnen realiseren dankzij de juiste begeleiding. Eigenlijk leerde ik vooral om af en toe stil te staan bij alles, om tijd te maken om te evalueren zodat je nadien een versnelling hoger kan schakelen. Daarnaast was het heel fijn om ideeën uit te wisselen met mijn collega-BAAS’ers. Dankzij die kruisbestuiving kreeg ik nieuwe inzichten die mij inspireerden om verder te gaan. De ondernemers binnen het BAAS-project hebben elk een andere focus, maar onze gemene deler is passie. Met de grote P van ‘Pas op, ondernemend Leuven is hier’.”

Wat wil je de komende jaren bereiken?

“Het plan is om over één jaar ‘Studio Han’ te hebben gelanceerd met een nieuwe website en liefst ook een aantal nieuwe projecten. Ik wil hét referentiepunt zijn voor vrije beroepers en zelfstandigen op vlak van communicatie. En over 5 jaar wil ik dat ‘Studio Han’ de logische keuze is!”

Bron: MijnLeuven